Tuesday, January 10, 2017

Mount Cook



Na de kust van The Catlins gaat de reis weer naar het binnenland.
Op advies van andere reizigers besluiten we om Mount Cook {of Aoraki in Maori) ook vanaf deze kant te bekijken. Eerder was Mt. Cook al zichtbaar bij Lake Matheson in de buurt van de Fox Glacier, maar vanaf deze kant zou het nog mooier worden.
De weersvoorspellingen zijn ons goed gezind; bij Mount Cook belooft het zonnig en warm te worden.


De eerste overnachting is op een freedom site aan de oostkant van Lake Pukaki.
Een kilometerslange onverharde weg brengt ons naar een idyllisch plekje aan het turquoise water
met uitzicht op Mt. Cook. Het is er zo relaxed en weg van alles dat we er nog maar een nachtje aan vast plakken. Heerlijk met een boekje in zomerkleren in de zon. Later wordt het zo heet dat de schaduw hard nodig is. Aan het eind van de warme dag wagen we ons zelfs nog even in het ijskoude water van het gletsjermeer.

Het merengebied staat bekend om de donkere nachten en de plek waar de mooiste sterrenhemels gefotografeerd kunnen worden. 's Nachts proberen ook wij, in de ijskoude lucht, foto's te maken van de prachtige sterrenhemel. Maar dat valt nog niet mee.








Vanaf Lake Pukaki is Mount Cook goed te bereiken als een dagtrip. We gaan wandelen tijdens een prachtige zonnige dag. Dat kan hier ook wel anders zijn.
Tot onze grote verbazing komen we tijdens de geweldige wandeling naar het gletsjermeer Fiona, Mike en de kids weer tegen die we op Stewart Island hebben ontmoet. Ook hier is de wereld klein.

Vanaf Mount Cook moeten we dezelfde weg weer terug. We rijden Lake Pukaki voorbij en komen bij Lake Tekapo. De plaatselijke hotsprings blijken ook een sauna/douchearrangement te hebben. Gauw nog een uurtje badderen om vervolgens snel een slaapplek te zoeken. Hier is het zo mogelijk nog donkerder en we doen 's nachts opnieuw pogingen om de sterrenhemel te fotograferen. Het blijkt echt een vak apart te zijn. We hebben niet de juiste apparatuur bij ons. Maar hoe dan ook, die sterrenhemel staat in ons geheugen gegrift.

No comments:

Post a Comment

Contributors

Followers