Monday, October 31, 2016

Osaka

Sinds een lange tijd komt er een beetje rust in ons reizen. We hebben 3 dagen te spenderen in Osaka en de eerste avond settelen we ons met wijn en nootjes op de bank voor de televisie voor een honkbalwedstrijd. Honkbal lijkt hier dezelfde status te hebben als het voetbal bij ons. Het appartement is comfortabel en voor Japanse begrippen redelijk groot.
We slapen een beetje uit en verkennen te voet de stad. Nou ja, een heel klein gedeelte van de op een na grootste stad van Japan.
Osaka castle is dichtbij, maar verschrikkelijk toeristisch. Na een groen thee-ijsje (dat moet je eens in je leven geprobeerd hebben; het is nog lekker ook), pakken we de metro en gaan op zoek naar het echte leven.



Op de 16e verdieping van het hoogste gebouw van de stad stappen we uit en genieten van het prachtige uitzicht. In een van de drukste winkelgebieden van de stad dwalen we rond en verbazen ons over de gigantische hoeveelheid mensen, eettentjes én gokhallen. Het onschuldige drumspelletje is spectaculair!

In een mega warenhuis (een soort Harrods) vergapen we ons aan alle dure spullen. Een tasje van € 5000,- mogen we helaas niet fotograferen, maar de verkoopster wil het wel even met haar handschoentjes aan uit de vitrine halen. Stiekem fotograferen we gewoon wat andere tasjes. Toch vreemd dat we af en toe wat raar aangekeken worden, met onze armetierige vakantiekleding aan.








De volgende dag is het stralend weer en pakken we de trein naar Nara. Een stadje in de buurt met het grootste houten Buddah beeld en ander houtsnijwerk, in een van de grootste oude houten gebouwen van Japan. Het is overweldigend.


De tempel ligt midden in een park waar ook de herten wonen. We vermaken ons met het kijken naar hilarische taferelen met mensen die de herten voeren, gillende meisjes en iedereen die die met een hert een selfie wil maken. Totdat we zelf iets eten en twee herten Hans te lijf gaan. Omdat ze niets krijgen bijten ze Hans in zijn buik.
Later zien we nog twee jongens die heel verbolgen hun t-shirts omhoog doen en hun buik aan elkaar laten zien.
Tot slot bekijken we nog twee prachtige Japanse tuinen. De herfstkleuren worden steeds mooier.


Contributors

Followers