Monday, January 04, 2010

Voor dood liggen

Alvorens weer een binnenlandse vlucht te maken hebben we een kerkhof bekeken. Dit was echt een belevenis. De kisten staan bij de nieuwere graven meestal in het zicht (met een kleedje erover) en tussen allerlei persoonlijke relikwieen. Verder was het er een ongelooflijke bende.

Gisteravond in Trelew geland en naar Puerto Madryn gereden. Het is hier zo´n 30 graden en om half twaalf liep de stad nog half ontbloot langs de pier te paraderen. Vanaf nu zitten we nog een week in de warmte. Heerlijk. Vanavond in de tuin van het hotel onder een boom een wijntje gedronken. Het is voor het eerst dat we ´s avonds buiten kunnen zitten.

We zijn hier vanwege Península Valdés, een beschermd schiereiland op honderd kilometer afstand van Puerto Madryn. Het gebied staat bekend om de mogelijkheid om walvissen te zien, maar die zijn helaas net weg. De zeeolifanten zijn daarentegen wel te zien: ze liggen 5 weken bijna roerloos op het strand om te vervellen. Al die tijd komen ze nauwelijks van hun plek af en eten dus ook niet. We hebben er op 5 meter afstand naar zitten kijken.


Contributors

Followers