Thursday, August 10, 2006

Monteverde & Santa Elena


Woensdag La Fortuna verlaten en de bus genomen naar Monteverde. Eerst 3 uur naar Tilaran en na 1,5 uur wachten in een fantastische soda op de bus naar Monteverde (nog eens 3,5 uur). Deze laatste was echt een kermisattractie. Stoeltjes van 35 cm. breed en zo dicht op elkaar dat Hans er niet tussen paste met z'n benen. Staan was geen optie, want dat zou met gebogen hoofd geweest zijn. En daar gingen we dan in een compleet volgestouwde bus (ca. 75 mensen) zonder vering door een bergachtig landschap. Tijdens het eerste gedeelte was de weg nog verhard. De bus ging kruipend omhoog en zodra de top was bereikt gingen alle remmen los en scheurden we naar beneden. Gierend de bocht door waarbij ik elke keer het idee had dat we om zouden vallen. Ik was erg blij dat na een uur de weg onverhard werd, zodat we niet meer naar beneden konden scheuren. Het was een geweldige belevenis en we hadden eindelijk het gevoel in Midden-Amerika te zitten tussen de Tico's.

Monteverde en Santa Elena zijn 2 toeristenplaatsen tussen 2 grote nevelwoudreservaten in. Een must om te zien, maar weer erg toeristisch. Gelukkig een typisch Costa Ricaans verblijf gevonden: een soort Bed en Breakfast bij mensen thuis. We zijn onderdeel van een alleen maar Spaans sprekend gezin. Erg leuk en goed voor onze talenkennis. We komen erachter dat we wel meer mogen doen aan ons Spaans voordat we naar Nicaragua gaan!

Vandaag naar Santa Elena Reserva geweest. Gekozen voor het kleinste reservaat waar de minste mensen naar toe gaan. Zonder gids ruim 6 uur gewandeld en geklommen in de donkere en natte bush. Het is zo'n andere vegetatie dan het regenwoud. Het is gewoon een sprookjesbos, waar elfen en trollen zo te voorschijn kunnen komen.... en slangen. Natuurlijk gleed er zo'n glibberig eng beest voor me de struiken in.

Het weer was fantastisch in tegenstelling tot gisteren, want toen heeft het de hele middag geregend. Wel wat kouder, maar we zitten dan ook op 1600 meter. Het is even wel lekker!

De komende dagen is er waarschijnlijk geen internet gelegenheid. We gaan proberen om een paar dagen in een researchcentrum te slapen in het natuurreservaat Santa Rosa. Dit is droog oerwoud aan de Pacific. Daarna reizen we door naar Nicaragua.

Arenal


Een leuke wandeling gemaakt naar de voet van de vulkaan, waar de lava in 1968 bij de eerste uitbarsting terecht was gekomen. Van de top van de vulkaan weinig kunnen zien vanwege de bewolking. Volgens de gids was dat altijd het geval bij volle maan. Maar als "goedmaker" gingen we naar de hotsprings. Wij nietsvermoedend in de rij voor een entreebewijs en voordat we het wisten stonden we in een verschrikkelijk toeristisch oord, met badende mensen aan barretjes enz. Aangezien we geen badkleding bij ons hadden en we dit soort attracties so wie so niet apprecieren, stonden we met 2 minuten weer gillend buiten. Verhaal gehaald bij de hoteleigenaar en per ongeluk wat hangjongeren in het hotel betrapt op het bekijken van porno op het internet. Het was erg hillarisch allemaal. De details bewaren we voor thuis. Eindigde het toch nog met vuurwerk.....

Contributors

Followers