Friday, April 29, 2011

Op safari in Tanzania

Laat naar bed en heel vroeg op om naar Tanzania te vertrekken. Koringo doet ons om half zes uitgeleide en zorgt er voor dat  we zonder problemen de grens kunnen passeren. Wel heel veel papierwerk natuurlijk.
In Arusha staat onze gids/chauffeur al op ons te wachten.

-  Nu ik dit zit te schrijven zie ik een aantal koeien met een Maasai jongen door de tuin van het hotel lopen. Het is nu ook duidelijk waarom er gisteren zo’n grote vlaai voor onze deur lag.-

Eerst een heerlijk ontbijt in een mooi koffiehuis en daarna op weg naar Lake Manyara, 126 km verder. Het valt ons op dat de wegen hier zoveel beter en schoner zijn dan in Kenia. De gids vertelt dat er hoge boetes staan op het weggooien van afval en zelfs op spugen.
Het park Manyara is 330 vierkante km groot,  waarvan 220 water.
Het is hier ongelooflijk groen vanwege het “groundwater forest”. Je blijft lachen om de bavianen die hier in grote groepen leven. Veel olifanten, giraffes en nijlpaarden gezien. De foto’s passen niet meer in één album.
Aan het eind van de dag worden we opgegeten door de vliegen en zijn we blij dat we naar ons
hotel kunnen. Daar wacht ons een nieuwe verrassing. Een tuin vol bloemen, smetteloos gazon, beeldschone kamers en uitzicht op de bergen. Na een overvloedig diner nog even op het terras bij een vuurtje kletsen met een stel Noren die op een internationale school werken. Zo pikken we overal informatie op.

Maartje Sr.

Contributors

Followers