Thursday, December 17, 2009

De Straat van Magallanes

Na een prachtige vlucht over de Andes zijn we beland in Punta Arenas: een lelijke plaats maar wel van historische waarde. Gelukkig zijn we hier niet voor de plaats, maar voor de omgeving. Punta Arenas ligt tegenover Vuurland, waar we met Oudjaar zijn. Dus al vrij zuidelijk. Het is dan ook tot 23.00 uur licht.
Gisteren een wandeltocht gemaakt naar een top met een prachtig uitzicht over de Straat van Magalhaen. In een keer kwamen de verhalen van de ontdekkingsreizigers tot leven. De tocht ging door een natuurpark, waar behalve wij nog slechts twee andere Nederlanders liepen. Verder niemand gezien en genoten van de diverse bijzondere vogels. Op de foto, jawel, een aquila.


Aan het eind van de middag naar een pinguinkolonie geweest, met Magellan pinguins. Ze kwamen net terug van het vissen en liepen in colonne naar hun nest. Net dronken obers. Het was geweldig om te zien. Maar misschien nog wel mooier was het landschap. De zon gaf een prachtige gloed aan het gras en de zee. Soms lijkt het wel of we op Terschelling of in Schotland zijn. Maar dan doemen de besneeuwde bergtoppen weer op en realiseren we ons dat Patagonie echt uniek is. Fotograferen met twee toestellen is dan wel een uitkomst. We hebben al meer dan 200 foto`s gemaakt. Ook van struisvogels en flamingo`s.

Het is tot nu toe prachtig weer; erg zonnig en de wind valt ontzettend mee.
We vertrekken zometeen naar het park Torres del Paine, waar we 5 dagen zullen blijven en trekkings gaan maken. Waarschijnlijk is er in de refugio`s geen gelegenheid om te internetten.

Contributors

Followers