Friday, December 25, 2009

Kerst

Nog voor de kerstboodschappen even een natuurgebied bezocht bij El Calafate. Nou ja, natuurgebied! Inmiddels was het de bouw- en afvalput van de stad. Wat ooit een prachtig kweldergebied was, behorend bij Lago Argentina, is nu een stinkende plas, inclusief dooie hond en schapenlijk.
Lago Argentina is wel mooi. Prachtig van kleur (aqua) en erg vogelrijk. Om de flamingo´s te fotograferen heeft Hans het smeltwater van de gletsjer 100 meter doorstaan.

Kerstavond hebben we heel huiselijk doorgebracht. Met een mooie fles wijn, heerlijke kaasjes en brood en Yahtzee. Kerstmuziek op de achtergrond. Wat wil een mens nog meer?



We spreken inmiddels Spaans als een kind van 2. We gebruiken actief zo´n 100 worden en spreken in zinnen van 5 woorden. Maar we redden ons ermee. Zeker als we ergens onze zinnen op zetten, zoals vanochtend toen we aankwamen in El Calchèn. We voelden ons als Josef en Maria die bij de volle herberg aankwamen. Ons hosteria was overboekt en we mochten verhuizen naar het hotel ernaast. Echt niet. Dat was zo´n ongezellige bedoening, daar wilden we niet bivakkeren. We zijn gewoon blijven zitten en het is gelukt. Straks nog naar de mis in het kerkje van golfplaten en dan is het kerstgevoel compleet.

Contributors

Followers