Saturday, July 10, 2010

Nog 4 scholen en toen aan het werk!

Gisteren nog 4 scholen bezocht, samen met twee medewerkers van Edukans Kenia en een mega afvaardiging van the board en the staff. Het was een complete invasie (11 mensen), maar het lijkt hier niemand te deren. Ook de ontvangstcommitees worden steeds groter, zodat we wel met twintig mensen in een kantoortje zaten van hooguit 10 vierkante meter.
Op een van de scholen ook geluncht. De ouders hadden speciaal voor ons een geit geslacht en geroosterd. En dan moet je kluiven.

Vandaag even een dagje rust, athans geen officiele bezoeken. Maar aan aandacht geen gebrek. Met regelmaat komt er iemand langs om te kijken of het wel goed met ons gaat.
Maartje heeft de hele dag samen met Taney gewerkt aan een plan om de opbrengsten van de scholen te vergroten. We zetten in op nog meer samenwerking met de ouders, maar dan ook in praktische zin op school én een dialoog tussen de ouders, leerling en leraar om beter samen te werken. Verder werken we plannen uit om leraren bij elkaar in de klas te laten kijken en de leraren van de scholen met elkaar uit te wisselen. En last but not least, een exchange program voor de leraren en directeuren en ouders met scholen in Nederland. Erg leuk! Het lijkt wel werk, maar dan in een geweldige omgeving. Dinsdag hebben we een presentatie voor de directeuren van de 10 scholen en woensdag een evaluatie van alle bevindingen voor de board members van de NGO.
Hans heeft de halve dag geprobeerd om email contact te krijgen met Nederland. Inmiddels zijn er meerdere mails verstuurd, waarvan we het vermoeden hebben dat die niet aangekomen zijn. Verder heeft Hans alle locaties van de scholen in kaart gebracht.
Ons maatje Paul is voor ons naar Nairobi. Hij regelt daar een auto en tenten. We hebben namelijk besloten om tijdens onze safari toch te gaan kamperen. We vertrekken donderdag.

Verder nog een klein avontuurtje meegemaakt. Hans ontdekte een slang in de hal van het hotel en kwam ons halen om de slang te laten zien. Het personeel had het nog niet opgemerkt, maar toen we hen attendeerden op de slang stond iedereen opeens op tilt. De slang (50 cm) bleek een jonge black mambo te zijn. Die zijn zeer gevaarlijk en dus werd deze direct gedood door een Maasai man. De rest van het personeel was zogenaamd niet bang, maar niemand durfde de slang te naderen. De 8 cm grote spinnen, torren en kakkerlakken in onze kamer vallen daarbij in het niet (we slapen gelukkig onder een klamboe). Elke keer als we nu de kamer binnen komen is het eerst inspectie. Wie vertelt ons dat er niet nog meer van die jonge exemplaren rondkruipen? Niemand is hier bang, maar we werden wel direct gewaarschuwd dat we tijdens de safari vooral de auto niet uitmogen in verband met de slangen. Oké, dat is ook Afrika.

Contributors

Followers