Sunday, December 20, 2009

Torres del Paine


Het is niet te geloven, maar zelfs hier is er internet (via een satellietverbinding). Sinds donderdag verblijven we in Parque Nacional Torres del Paine; een adembenemend mooi gebied.Al meerdere wandelingen gemaakt, wat af en toe niet meevalt, gezien de wind en de blaren en conditie van Maartje.


Al veel fotogenieke beesten vastgelegd. In het park leven 250 soorten vogels, 25 soorten zoogdieren en er groeien hele bijzondere planten. Deze wijsheid hebben we van een leuke meid die ons gisteren, samen met een privechauffeur, het park heeft laten zien.

Net als in Europa in de bergen is het weer hier erg onvoorspelbaar. Het ene moment is het super warm en schijnt de zon. Binnen letterlijk 2 minuten kan het enorm stormen en regenen. Zelfs onze gids werd gisteren totaal verrast, wat ons een compleet nat pak opleverde.



Verder herrijzen er oude tijden. We slapen in hutten. Weliswaar niet meer op matjes zij aan zij, maar wel op slaapzalen op stapelbedden. De hut waar we nu verblijven is wat luxer (we hebben een eigen kamer met stapelbed), maar het eten is echt afschuwelijk. Gisteren 3 happen van het diner naar binnen gewerkt. Vanmorgen met honger aan het ontbijt begonnen en ook maar 3 happen gegeten. En dat wil wat zeggen…..

Morgen nog een dag lopen en dan eindigen we bij een gletsjer in het park. De dag daarna gaan we naar El Calafate in Argentinie.

Contributors

Followers