Saturday, August 05, 2006

Aankomst in San José

Vlucht naar San José prima verlopen. Wel een vertraging op Schiphol van meer dan 1,5 uur, maar dat maakt op zo'n reis niet veel meer uit.
Overstap op Orlando is een avontuur op zich. Het is niet te geloven dat we Amerika nog in komen. We staan nu voor eeuwig geregistreerd met vingerafdrukken en irisscan erbij. En dan te bedenken dat de Amerikanen zich nu erg veilig voelen!
Bijna 24 uur later door een kamikaze-taxichauffeur door een inmiddels donker San José gemanouvreerd, in de hoop dat je werkelijk wordt afgeleverd waar je wilt zijn. Door de meest afschuwelijke criminele buurten uiteindelijk beland in een prachtige wijk. De laatste kamer was voor ons. Kijk zelf naar de kwaliteit.
Het bed slaapt goed en er loopt geen ongedierte over en onder de lakens.

Om 6.00 al weer opgestaan, samen met locals. Na een heerlijk ontbijt met pinto - rijst met zwarte bonen - een ticket gekocht voor de bus van morgen naar La Fortuna, bij vulkaan Arenal. Daarmee het idee gekregen dat we te voet heel San José hebben gezien. Geen bijzondere stad, maar leuk om doorheen gewandeld te hebben. Mega verschillen tussen de diverse buurten. We zijn toch blij dat we niet in de armste wijk terecht zijn gekomen.
Wat opvalt in de betere buurten zijn de hekken en de ijzerdraad afrastering met scheermesjes om de huizen. Het geeft een akelig gevoel. Anderzijds krijg je veel respect voor de inbrekers. Voor de rest veel kleuren wat een hoop goed maakt.

Er heerst hier een heerlijk klimaat op 1200m hoogte. Na de middag wordt het wel erg warm, maar dan valt gelukkig het eerste buitje. Een windje erbij en het is goed vol te houden.

Contributors

Followers