Tuesday, December 15, 2009

Weer wakker

Het idee van de wijnvrije eerste vakantiedag stond ons toch niet aan. Het was een hele tippel gisteravond naar de supermarkt, maar het plan om op bed nog een wijntje te drinken gaf genoeg energie. Toastjes en kaas in het mandje en...... shit, een afgezette drankafdeling; alcoholpreventie vanwege de presidentsverkiezingen. De foto was snel genomen, nog voordat de beveiliging ons vermanend toesprak.

Ondanks dit alles heerlijk geslapen en fit de stad in.
De citytrip begonnen in de metro. Vandaag pas echt ontdekt dat Santiago een miljoenenstad is. Druk!!!! En natuurlijk ook met mensen die het niet zo nauw nemen. Halverwege de dag kwamen we erachter dat de portemonnee helaas niet meer in onze broek zat. Toen waren we dus echt wakker.
Gelukkig hebben we alles kunnen regelen en viel de schade mee. Verder erg genoten van deze leuke stad. Het is een stad van tegenstellingen. Het centrum doet denken aan New York, met veel hoogbouw rondom een paar wat oudere gebouwen. Het centraal station heeft een nevenfunctie als overdekte markt, helemaal geweldig. Om het centrum heen staan nog oude, echt Zuid-Amerikaanse wijken, zoals La Recoleta. En overal waar je bent zie je de hoge bergen (met sneeuw) van de Andes om je heen. Dat maakt de stad heel bijzonder.

Morgen vroeg op voor de trip naar Punta Arenas.

Contributors

Followers