Sunday, January 01, 2012

Oudejaarsavond

Oudejaarsavond kreeg een totaal andere wending dan we vantevoren bedacht hadden. Na een paar wijntjes in de stad en heerlijk roddelen over alle voorbijkomende toeristen (het is soms beter dan welke Oerol voorstelling dan ook) vertrokken we naar ons hotel. De stad was een beetje tam en wij moe van onze vroege monniken-activiteit, dus was het misschien beter om naar bed te gaan. Vlak bij ons hotel zat nog een lokale kroeg waar we, na een lichte opfrissing, besloten om nog een biertje te kopen.



We vroegen om een biertje, maar de kroeg bleek helemaal geen kroeg. Het was een gezellig samenzijn van een Lao familie. Op straat hadden ze kleden neergelegd en ze zaten met z'n allen rond een grote maaltijd. De kratten bier ernaast, de straat afgezet met pionnen en het hek versierd met ballonnen. Muziek kwam uit een laptop, aangesloten op een paar boxen. Het zag er allemaal erg gezellig uit. Een van de gasten sprak een beetje Engels. Een enorme nicht met een vriendje in Nederland, die het allemaal wel interessant vond; en Hans het meeste. We werden van harte uitgenodigd om aan te schuiven en mee te feesten en dansen.
Er was van alles op voorraad, waaronder de lampionnen die al de hele avond in de lucht hingen. Natuurlijk hebben we er een gekocht, onze wensen voor Laos en Boeddha erop geschreven, aangevuld met de wensen van alle andere gasten, en hem opgelaten.
Het werd een hilarische avond. Een onvergetelijk begin van een nieuw jaar vanuit een willekeurige straat in Luang Prabang in Laos.

Contributors

Followers