Monday, December 29, 2014

Quito

Hoewel het moeilijk is om een hotel in Quito te vinden in de laatste week van het jaar, is de stad zowat uitgestorven en alle belangrijke bezienswaardigheden blijken dicht te zijn. We willen naar het Museo Nacionale, maar helaas...











Zaterdag zwerven we door de oude stad en gaan op zoek naar een paar kerken die we nog niet eerder hebben gezien. De oudste kerk is van binnen helemaal met goud bekleed (gestolen van de Inca´s). Lekker protsertig, maar toch ook heel mooi. Behalve de kerststal dan, die flikkert van de gekleurde lampjes en die elektronische kerstliedjes mekkert.



 



We trakteren onszelf op een heerlijk 5-gangen diner in een van de beste tenten van de stad.


Zondag belanden we op de artisinale markt, waar we even heerlijk snuisterijen voor het thuisfront kopen. De soep bij de Colombiaan blijkt een aanhangsel te hebben. Een bord vol met kip, rijst, banaan en avocado. De kip komt ons de neus uit en we willen alleen maar soep! We ontkomen er niet aan om de borden eten mee te nemen in een doggy bag. Achteraf blijkt het een gouden greep. De hele middag en avond besteden we aan het uitzoeken van onze foto´s. Het zijn er meer dan 4000, waarvan we 250 aanmerken voor een selectie. Tussendoor eten we wat uit de doggybag.

Morgen zijn we we weer thuis. Dus wil je foto´s zien: kom gerust langs. Je hoeft ze nu niet meer allemaal te bekijken. We wensen iedereen een fijn uiteinde en een avontuurlijk 2015.










Contributors

Followers