Sunday, April 24, 2011

Karibu, welkom in Kenia

Vrijdag in alle vroegte vertrokken met belachelijk veel bagage. Allemaal 2 koffers en handbagage. Het kon maar net in het taxibusje.
Goede reis gehad en na 12 uur geland op Nairobi Airport.
We werden met luid gejuich en gezwaai verwelkomd door Paul en Koringo en chauffeur Nicholas. Het was een geweldig weerzien. Met een prima busje naar de Masaai Lodge om daar even een nachtje bij te komen.

Zaterdag verder gereisd naar Namanga. Normaal gesproken doe je daar 2,5 uur over, maar wij het dubbele. De reis zat weer vol verrassingen.
Eerst langs Daniel, een van de headteachers en boardmember, die in zijn vrije tijd Special Need Education studeert aan de universiteit. We werden natuurlijk getrakteerd op een rondleiding. Heel speciaal. Alle studenten waren zo’n beetje naar huis, maar voor het geval van je weet maar nooit, moesten toch alle waardevolle spullen geregistreerd worden. Dat waren natuurlijk de camera’s. Vervolgens mochten ze weer in de tas want het was niet toegestaan om te fotograferen.
De universiteit was majestueus, met een enorme Amerikaanse inslag. Geen wonder, want een Amerikaanse kerk van de Nazareners had de universiteit gefinancierd. En alle belangrijke sponsors waren vermeld op een kolossaal monument.

Vervolgens werden we naar het hostel van Daniel gereden, om daar een rondleiding te krijgen. Ook niet voor niets, want er gingen 4 tassen en een koffer mee naar Namanga.

Daarna de zoektocht naar het geld. Alle pinautomaten waar wij geld kunnen halen waren buiten werking. Uiteindelijk bij de vierde automaat geslaagd. Ondertussen waren er af en toe weer mensen zoek, omdat er ook nog van alles gekocht moest worden.
Al met al reden we ruim 3 uur later weg dan gepland. Arme Mary en Tanei, want zij zaten op ons te wachten in het hotel. Ach ja, dit is Kenia.

Het weerzien is fantastisch. Iedereen is blij om elkaar weer te zien, inclusief Maartje sr. Ze komen er maar niet over uitgepraat dat de Maartjes zo op elkaar lijken en dat sr zo jong is. En ze spreekt ook nog geweldig Engels!!
Paul en Hans zijn nu alle mobieltjes aan het uitproberen die we van Geodan hebben gekregen. Een van de redenen dat we zoveel bagage mee hebben.
De komende dagen zullen we de andere cadeaus, schoolspullen, dekbedden en zelfs een trouwjurk afleveren bij de gelukkigen. Hebben wij weer ruimte om spullen mee terug te nemen.
Paul heeft trouwens zijn tablet PC direct bij aankomst ontvangen. Volgens ons heeft hij vannacht niet geslapen om het uit te proberen. En de hele rit naar Namanga heeft hij zijn speeltje niet losgelaten.

Contributors

Followers