Wednesday, January 06, 2010

Buenos Aires

Aangekomen in Buenos Aires is het even wennen aan de warmte van 35 graden bij een hoge luchtvochtigheid. Vanuit het prachtige hotel Art eerst de wijk verkend, waar we een indrukwekkend kerkhof zien. Binnen blijkt dat Evita Peron er begraven ligt. Maar al snel worden we door de portier van het kerkhof gejaagd, want het is bijna sluitingstijd. Door even aan te sluiten bij een groep met gids kunen we toch nog een glimp van haar graf opvangen.


Buenos Aires is met 15 miljoen inwoners en evenzoveel honden best groot. De uitlaatservice doet goede zaken, maar kan met meer dan 10 honden tegelijk niet voorkomen dat de drollen in de straat worden achtergelaten. En met die hoge temperaturen hier is de air niet altijd even bueno.
Verder is het opvallend dat allerlei hotels, restaurants, maar ook kleine eetgelegenheden de deur op slot hebben. Je moet aanbellen om binnengelaten te worden.





Vandaag op weg naar het MALBA museum met Latijns-Amerikaanse kunst toevallig langs een fleurige kerst-expositie van gerecycled verpakkingsmateriaal gelopen. Heel verrassend!

Mas tonino´s

In Puerto Madryn besloten we om maar niet de geijkte tour naar de pinguins en zeeleeuwen (geeuw) te doen. Dolfijnen gaan spotten is toch leuker, ook al is de kans niet zo groot ze te zien. Met een halfgevulde reuzen-zodiac gingen we voor drie uur de oceaan op. Het was uitzonderlijk goed spotweer en we zagen tientallen op vis jagende en springende dolfijnen. Zelfs de schipper was verrast en enthousiast en de drie uur werden er vier.

Contributors

Followers