Saturday, July 24, 2010

Lake Naivasha

Na twee dagen reizen over de beste weg van Kenia (gemiddelde snelheid is dan toch niet meer dan 50 km per uur) zijn we in de Rift Valley beland, bij Lake Naivasha. Het meer is een toeristenpleister voor de stadsmensen uit Nairobi en is tevens het gebied waar met name de Nederlandse bloemenkwekers zitten. Je weet niet wat je ziet; kilometers en kilometers tenten met bloemen. Sommige bedrijven hebben meer dan 1000 werknemers in dienst die met bussen worden opgehaald, of in huisjes op het terrein wonen. We werden er niet vrolijk van en het idee om tussen de werknemers en de massa’s toeristen op een camping te zitten was niet erg aanlokkelijk.
Gelukkig vonden we, helemaal midden in de bush, ver weg van iedereen en alles, boven op een berg van 2000 meter, een geweldige camping. We zijn de enige kampeerders en zitten nu vanuit de bush te schrijven, onder het genot van een paar gekookte zoete aardappelen. Hoe aangenaam kan het leven zijn.
En het schijnt zo te zijn (het is nu donker dus we kunnen het niet zien) dat er ergens beneden een cratermeer is waarop het restaurant drijft van de lodge. De bewaker heeft net voor ons een koud biertje gehaald…..
Ook dit is Afrika!

Contributors

Followers