Tuesday, July 20, 2010

Tsavo East

Na ons primitieve avontuur in Amboseli besloten we om eerst een nachtje bij te komen in een hotel met een privé douche en toilet. We belandden in een doorgangsstadje tussen Nairobi en Mombasa, vlak bij de ingang van het nationale park Tsavo East. Heerlijk zacht en schoon geslapen!
Daarna het gigantische park bezocht. Het is een stuk ruiger dan Amboseli en er komen ook veel minder bezoekers. De beesten zijn daardoor ook minder aan mensen gewend en vertonen natuurlijker gedrag. Het is daardoor moeilijker spotten, maar de natuur is wel prachtig ongerept.

Door de enorme afstanden werden we gedwongen om binnen het park te slapen. De camping bleek een niet-omheind terrein vlakbij een drinkplaats van de beesten. De ‘werknemers’ verveelden zich stierlijk met niets doen. Natuurlijk wilden ze wel de wc schoonmaken (waar de muizenkeutels en andere gore zooi op de wc bril lag), maar we denken dat het nu nog moet gebeuren. Wel schandalig hoor om de toeristen hiervoor zoveel te laten betalen.
Het was nog niet donker of het leeuwengebrul begon al. Paul deed het zo’n beetje in zijn broek van angst. Tot 20.00 uur een vuurtje gestookt om ongenode gasten buiten te houden en daarna maar de tent in gekropen. Wij hebben heerlijk geslapen; onze Keniaanse gastheer heeft nauwelijks een oog dicht gedaan.

’s Ochtends vroeg de boel ingepakt in de hoop nu de leeuwen niet alleen te horen maar ook te kunnen zien. Helaas niets gevonden, maar wel allerlei andere geweldige beesten. Veel hippo’s en krokodillen en ook nu weer olifanten, maar dan met een oranje tintje van de oranje aarde.
Gezien de grootte van het park is het haast onmogelijk om stropers buiten de hekken te houden. Met regelmaat kom je dan ook skeletten tegen van olifanten. Het is echt dramatisch. We verdenken de campingmedewerkers ervan dat ze samenwerken met de stropers….

Contributors

Followers