Wednesday, December 26, 2012

Negombo

In de ochtend gaan we op weg voor een tocht over een door Nederlanders gegraven kanaal. Vanwege de kerstfestiviteiten op het kanaal kunnen we daar niet varen en gaan we langs het mangrovebos dat tegen de stad aan ligt. De stadsgezichten, vele vogels, fruit bats en zelfs een paar varanen maken het een geslaagd tripje.
's-Middags lekker met zijn allen in de Indisch oceaan "gezwommen".
Daarna gingen we eropuit om naar een mooie hindoe-tempel te wandelen, die vanwege de feestdagen gesloten bleek te zijn.
De volgende dag rijden we naar Anuradhapura. De chauffeur lijkt erg te vechten tegen de slaap en we blijven vragen voor hem verzinnen om te voorkomen dat ie indommelt. Of er wordt te veel gedronken met de feestdagen, of hij is gewoon echt ziek.
We dringen aan op een koffiepauze en als we weer vertrekken blijkt Annemarie op een natte bank te hebben gezeten. Haar broek is zeiknat en stinkt naar pis.
Vanwege de regen die met bakken uit de hemel komt blijven we de rest van de dag in het hotel.
Mahesh, de chauffeur, gaat direct naar bed.

Aankomst in Sri Lanka

Na een relaxte vlucht met de nieuwste Airbus dubbeldekker zijn we redelijk op tijd geland in de buurt van Colombo. Chauffeur Mahesh reed ons direct door naar het in kerstsferen gehulde Negombo. Bij de meeste mensen langs de hoofdweg staat er een kerststal voor het huis, de een nog mooier dan de ander.
Het hotel is sfeervol en het heerlijke  kerstdiner is van het huis. De dj ging lekker los, maar wij gingen total loss vroeg naar bed. Van de muziek en het vuurwerk hebben we weinig meer meegekregen.

Contributors

Followers