Saturday, January 02, 2010

El fin del Mundo


De laatste 4 dagen van ons verblijf in Patagonie zijn we dan eindelijk in Vuurland (Tierra del Fuego). Alleen al vanwege de naam een zeer belangrijke plek voor Hans. Het hotel is een weelde aan luxe, althans voor onze begrippen. En het uitzicht is eindeloos: zodra het een beetje helder is kijken we uit over Ushuaia en het Beagle kanaal.






De eilanden in het Beagle kanaal zijn het meest interessant. Al duizenden jaren geleden werden ze bewoond door de Yamana, een nomadenvolk dat per boot aan eilandhopping deed. De eilanden waren de bridges tussen  Argentinie, waar het hout het beste was, en Chili, waar veel guanaco´s leefden. Compleet naakt reisden zij het gebied door. Een fantastische manier om af te vallen: ze hadden 7000 calorien per dag nodig om in leven te blijven.


Tegenwoordig zijn de eilanden het domein van zeeleeuwen en diverse vogels. We hebben twee boottochtjes gemaakt langs de eilanden en een vogeleiland bezocht. De kolonie aalscholvers was ontroerend mooi.



Oud en Nieuw stelde hier niet zo veel voor. Ook dit feest is een familieaangelegenheid. Met Kerst is er meer vuurwerk afgestoken dan met Nieuwjaar. We hebben ons vermaakt met een fles wijn, boek en toastjes met ´plastic´ kaas. Het leven kan soms zo simpel zijn.

Contributors

Followers