Monday, August 07, 2006

La Fortuna de San Carlos

Vandaag een rit van 4,5 uur over 100 km. Helaas geen chickenbus, maar een oude touringcar. Bagage van toeristen onderin de bus, met slot op de deur. Onze rugzakken konden er haast niet meer bij vanwege de bagage van een aantal Amerikaanse meiden. ¨We hate Americans¨.
Gelukkig kwamen er ook nog Tico´s in de bus, anders was het echt niet leuk geweest.Een prachtige tocht. Het landschap is echt geweldig.


La Fortuna is een uit de kluiten gewassen dorp, met alleen maar toeristen die de volkaan komen bekijken. Helaas is de ¨Arenal¨ in nevelen gehuld. We kunnen aan de contouren van de wolken zien wat de afmetingen moeten zijn, maar meer zit er vandaag niet in. Onze slaapkamer heeft uitzicht op de wolken: Wie weet wat we de komende dagen nog gaan zien!

Ons onderkomen is weer geweldig. De eigenaar is een zeer relaxte neger, met een soort Manuel als hulpje. Twee bedden met de afmeting van de totale kamer. Wel eigen douche en wc. Buiten een openluchtkeuken, maar ik denk niet dat we van plan zijn om zelf te gaan koken. De prijzen van logies en eten vallen zo mee, dat het heerlijk is om gewoon uit eten te kunnen.

Morgen een trip naar de watervallen. Dinsdagochtend over ¨the hanging bridges¨ om 06.30 uur ´s ochtends om het oerwoud van bovenaf te bekijken. ´s Avonds een tour naar de vulkaan. En nu maar hopen op helder weer.

Tot zover. Denk niet dat we het niet leuk hebben en dat we daarom maar gaan mailen. We hebben gewoon een gratis internetverbinding en we willen graag onze avonturen met jullie delen.

Contributors

Followers