Thursday, August 05, 2010

Terug in Nairobi

Op 4 augustus wordt er een referendum gehouden over de nieuwe grondwet.
Omdat er bij de vorige verkiezingen grote rellen zijn geweest en het onvoorspelbaar is wat er dit keer te gebeuren staat, werd ons aangeraden na de 4e niet te reizen. Dus besloten we een dag eerder terug te gaan naar Nairobi en de laatste twee dagen te relaxen in de Maasai Lodge.
De Masai Mara hadden we al lang verlaten, maar onderweg kwamen we bij een post waar we opnieuw fee zouden moeten betalen. Koringo en Paul waren woedend en weigerden te betalen omdat we bij het park al voor 24 uur hadden betaald. Na wat gediscussieer met de ambtenaren konden we zonder te betalen doorrijden. Dan is het toch handig met Kenianen op stap te zijn.

In de Maasai Lodge kunnen Paul en Hans eindelijk eens wat langer achtereen aan de website werken. De nieuwe versie staat op http://www.catharinafonds.nl
Donderdag komt Taney nog helemaal vanuit Namanga naar Nairobi om ons uit te zwaaien.
Ook Koringo zal nog komen, maar na lang wachten besluiten toch maar aan ons afscheidsbuffet in de lodge te beginnen. Op weg naar het vliegveld treffen we eindelijk Koringo, moe van de verkiezingsdag en twee nachten bijna niet geslapen.
Samen met Paul, Taney en Koringo gaan we naar het vliegveld, waar we op de valreep nog even een laatste staaltje pesterij door de politie meemaken:
de verzekering van de geleende auto blijkt gisteren verlopen te zijn; of Paul effe wil dokken.
Ook dit is Afrika...

Contributors

Followers