Tuesday, August 03, 2010

Masai Mara

Na twee en een halve week op reis te zijn met Paul, treffen we in Nakuru ook Koringo weer. Met zijn vieren gaan we naar het nationaal park de Masai Mara. Koringo heeft een paar dagen de tijd, maar moet de 4e augustus weer terug zijn in Namanga in verband met de verkiezingen.
We belanden op een verschrikkelijk afgelegen, maar prachtige splinternieuwe kampeerplaats, aangelegd voor Sawadee. De camping wordt beheerd door een paar Maasai-jongens die afgezonderd van hun familie hun Moran-training (8-jarige krijgeropleiding) voltooien.
Het park is geweldig. Hoewel het hoogseizoen is, en dit park het meest bezocht wordt van alle parken in Kenia, is er van drukte geen sprake. Behalve dan van drukte van zebra’s en gnoes. De grote trek is begonnen en overweldigend. Het is niet op een foto vast te leggen hoeveel beesten er lopen. Met duizenden tegelijk komen ze voorbij.
En met zoveel voedsel is het niet zo ingewikkeld om ook de leeuwen te zien. De eerste dag spotten we een groep van 14 jonge leeuwen. De tweede dag een mannetje en een vrouwtje die ’s ochtends vroeg al onder de struiken liggen.

Een ranger neemt ons te voet mee naar de hippo’s en de krokodillen. We hebben weer honderden foto’s gemaakt, die we moeten selecteren!


Contributors

Followers