's Avonds wijzen we ons eten aan op de menukaart. Hans kiest iets wat op "beef" lijkt. Het blijkt een soep te zijn met onsmakelijke stukken runderdarmen, volgens de kok een lokale specialiteit.
De volgende dag gaan we meteen door naar Asahikawa. We komen later nog wel terug in Sapporo, maar willen eerst nog de bekende herfstkleuren van het binnenland van Hokkaido meemaken. Een dreigende typhoon blijkt gelukkig af te buigen. In het hotel in Asahikawa is het bed zo slecht dat we om een andere kamer vragen en krijgen een veel grotere en luxere kamer met een prachtig uitzicht.
We maken een dagtrip naar nationaal park Daisetsuzan en wandelen rond Mt. Asahidake. We vertrekken bij -3 graden Celsius. De met sneeuw bedekte berg blaast continu stoom - met zwavellucht - uit. Helaas zijn de prachtige dieprode kleuren van de begroeiing al weer weg, maar ook zonder het felle rood is het landschap prachtig.
's Avonds worden we geweigerd bij een leuk uitziend klein eettentje en belanden we bij een traditioneel Japans restaurant. De onleesbare menukaart vertalen we nu maar door een foto te maken met de Google translate app, echt superhandig.